Ocaklı: Seçim öncesi verilen sıfır ÖTV sözü unutuldu mu?

SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZÜN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ! Seçim bölgesi olan Rize’den kendisini arayan başta taksi ve dolmuş esnafı olmak üzere ticari araç sahiplerinin Cumhurbaşkanı’nın verdiği söz tutulmadığı için araçlarını yenileyemediklerini ifade ettiğini kaydeden Ocaklı, “Ticari araçların yenilenmesinde “sıfır ÖTV” söyleminin; seçim öncesi kandırmacası olduğu ve halkın oy verme tercihlerini etkilemeye yönelik, verilen ama tutulmayan bir vaat olduğu izlenimi doğmaktadır.
Bu haber 2024-04-23 18:41:19 eklenmiş ve 87 kez görüntülenmiştir.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 genel seçimleri öncesinde ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacağına ilişkin sözünü hatırlatarak, “Seçim öncesi verilen sözler unutuldu mu?” diye sordu.

Ocaklı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs 2023 tarihindeki genel seçimler öncesinde 24.04.2023’te Gemlik’teki bir temel atma töreninde yaptığı açıklamada, ticari aracını yenileyecek olanlardan ÖTV alınmayacağını ifade ettiğini hatırlatarak, “Aradan 1 yıl geçmiş olmasına karşın, ticari aracını yenileyecek olanların ÖTV muafiyetinden yararlanmalarını sağlayacak olan yasal düzenleme TBMM’ye getirilmemiştir. Bu süre zarfında TBMM’ye getirilen onca torba yasanın içine de bu düzenleme konulmamıştır.” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZÜN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ!

Seçim bölgesi olan Rize’den kendisini arayan başta taksi ve dolmuş esnafı olmak üzere ticari araç sahiplerinin Cumhurbaşkanı’nın verdiği söz tutulmadığı için araçlarını yenileyemediklerini ifade ettiğini kaydeden Ocaklı, “Ticari araçların yenilenmesinde “sıfır ÖTV” söyleminin; seçim öncesi kandırmacası olduğu ve halkın oy verme tercihlerini etkilemeye yönelik, verilen ama tutulmayan bir vaat olduğu izlenimi doğmaktadır.” diyerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten şu sorulara cevap istedi:

1.            Cumhurbaşkanı, ticari aracını yenileyecek olanlardan ÖTV alınmayacağını açıklamasına rağmen, konuyla ilgili yasal düzenleme niçin bugüne kadar TBMM’ye getirilmemiştir?

2.            Seçim öncesi sıfır ÖTV vaadinde bulunulmasının nedeni, halkın oy verme tercihlerini etkilemek miydi? Cumhurbaşkanınca verilmiş olan bu söz neden yerine getirilmemektedir?

3.            Ticari aracını yenileyecek olan esnaf için sıfır ÖTV uygulaması ne zaman başlatılacaktır? Bu konuyla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?

4.            Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi, 2017 yılındaki referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ile yürürlüğe girmiştir. Bu sistem, iktidar çevrelerince çabuk karar alıp hemen uygulanacağı, böylece ülkemizin daha hızlı kalkınacağı gerekçesiyle halka sevimli gösterilmek istenmişti. Oysa bu kadar basit bir düzenleme bile 1 yıl gibi bir zaman geçmiş olmasına rağmen yapılamamıştır. Bu hantallığın nedeni nedir? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum öncesinde iktidar çevrelerince ifade edildiği gibi pratik yönetim yerine hantal bir yönetim yapısı mı getirmiştir?

 

ETİKETLER : CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın 2023 genel seçimleri öncesinde ticar i aracını yenileyenlerden ÖTV
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur