Ziraat Odası Başkanı Aslan: “Taban Fiyat 25 Lira Olmalıdır”

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan Üreticimizin doğduğu yerde doyması için çayda taban fiyatın 25 lira olması gerektiğini ifade etti.
Bu haber 2024-04-23 19:03:35 eklenmiş ve 86 kez görüntülenmiştir.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan Üreticimizin doğduğu yerde doyması için çayda taban fiyatın 25 lira olması gerektiğini ifade etti.

Rize Ziraat Odası il binasında bölgedeki 19 Ziraat Odası başkanı taban fiyat konusunda bir toplantı yaptı. Toplantıda Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan, “2024 yılı yaş çay fiyat çalışmamızı açıklamak üzere Rize, Artvin, Trabzon Ziraat Odaları (Rize, İkizdere, Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hopa, Arhavi, Borçka, Of, Sürmene, Araklı, Dernekpazarı, Tirebolu) Başkanları olarak kamuoyuna açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

 Başkan Aslan “Öncelikle 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu toplantının özellikle bugünün önemine binaen çocuklarımızın yarınları için 19 çay bölgesi Ziraat Oda başkanları bölgelerinde yapmış oldukları yaş çay maliyet belirleme çalışmaları sonucunda Odalarımızın ortaya koymuş olduğu yaş yaprak taban fiyatının ekonomik koşullar ve bölgedeki tarımın sürdürülebilir bölge göçünü önleme adına üreticilemizin “Doğduğu yerde doyması için” yaş çay taban fiyatının 25 tl olmasını talep ediyoruz.

Aynı oranda organik yaş çay fiyatınında belirlenecek olan çay fiyatının iki katı oranında olmasını talep ediyoruz.  Ayrıca çay sektorunde bizler gibi söz sahibi olan ulusal çay konseyi ve ticaret borsasında fiyat konusunda çalışmalarını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. 2024 yılı tüm üreticilerimize bol kazanç ve hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur