Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz Vefat etti

Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmazın vefat etti...
Bu haber 2024-04-25 01:23:58 eklenmiş ve 64 kez görüntülenmiştir.

Eski siyasetçi, iş insanı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Yılmaz’ın ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Yılmaz bir dönem Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı.

 

Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Bir dönem Trabzonspor Kulübü’nün de başkanlığını yapan Yılmaz’ın cansız bedenini, evine gelen kızı buldu.

 

Mehmet Ali Yılmaz : 21 Ekim 1948 yılında Trabzon’da doğdu.

İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. İş insanlığı, medya patronluğu ve spor yöneticisi olarak tanındı. Tek-Art Holding, Yılmaz Yayınları A.Ş ve Titibank yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

 

1982-1983 sezonu başında Trabzonsporumuzun 8. Başkanı olarak seçilen Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989 yılında tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992 yılına kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996 yılının sonundan 2000 yılının bitimine kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulübümüzde en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

 

Başkanlığı döneminde takımımız; 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda Lig Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası kazandı.

 

Ocak 1988 tarihinde yapılan Divan Başkanlık Kurulu’nda; “Onursal Başkanlık” önergesi verildi ve kabul gören önerge ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz, kulübümüzün "Onursal Başkanı" oldu. Aynı zamanda mevcut tesislerimizin ismi de “Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri” olarak kullanılmaktadır.

 

1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Trabzon milletvekili olarak seçildi. 49. ve 50. hükümette, "Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı" yaptı. Bakanlığı döneminde; Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuşmuş ve futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri olarak tarihe geçmiştir.

 

ETİKETLER : MEHMET ALİ YILMAZ TRABZON
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur