Çaykur Rizespor’ un yeni Başkanı Ali Zeki Saruhan
Mevcut Başkan İbrahim Turgut’ un aday olmadığı Çaykur Rizespor kongresine tek aday olarak giren Ali Zeki Saruhan yeşil- mavili kulübün başkanı olduÇaykur Rizespor’da yeni dönem resmen başladı. Mevcut Başkan İbrahim Turgut’un yeniden aday olmadığı 95. Olağanüstü Genel Kurul’da tek aday olarak seçime giren Ali Zeki Saruhan, delegelerin oylarıyla yeşil-mavili kulübün yeni başkanı oldu.
06/06/2026 01:33 | Son Güncelleme : 06/06/2026 05:27 | Okunma Sayısı : 47 | Haber merkezi
Rizespor camiasının yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda konuşan Ali Zeki Saruhan, kulübün geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi. Kendisine ve yönetim kuruluna duyulan güven için teşekkür eden Saruhan, Rizespor’un güçlü bir kurumsal yapıya sahip olduğunu belirterek, geçmiş dönemde yürüttüğü başkan vekilliği görevinin kulübü yakından tanımasına büyük katkı sağladığını ifade etti.
“BU BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Görevi devraldığı eski başkan İbrahim Turgut başta olmak üzere geçmiş dönemlerde kulübe hizmet eden tüm yöneticilere teşekkür eden Saruhan, “Bizler devraldığımız bu bayrağı geçmişin tecrübesi ve yarının modern vizyonuyla daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Yeni dönemde temel hedeflerinin Çaykur Rizespor’u sadece sportif başarılarla değil, mali ve kurumsal yapısıyla da örnek gösterilen bir kulüp haline getirmek olduğunu vurgulayan Saruhan, sürdürülebilirlik ilkesini ön planda tutacaklarını söyledi.
“MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
Kulübün geleceğinin sağlam bir mali yapıyla mümkün olacağını belirten Saruhan, kontrolsüz borçlanmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade etti.
“Rizespor’u hiçbir şart altında borç sarmalının içerisine sokmayacağız” diyen Saruhan, mali disiplinin sportif başarının en önemli teminatlarından biri olduğunu kaydetti.
TRANSFERDE PLANLI HAREKET EDİLECEK
Transfer politikalarına da değinen yeni başkan, popülist yaklaşımlardan uzak duracaklarını belirterek, teknik heyetin raporları doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.
Yeşil-mavili formanın sorumluluğunu taşıyabilecek karakterli ve kulübün hedeflerine uygun oyuncuların tercih edileceğini ifade eden Saruhan, bilimsel veriler ışığında planlı bir kadro yapılanması oluşturacaklarını dile getirdi.
ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM
Konuşmasının önemli başlıklarından biri de altyapı oldu. Dünyadaki başarılı futbol akademilerini yakından inceleyeceklerini belirten Saruhan, Rizespor altyapısını daha güçlü bir yapıya kavuşturmak istediklerini söyledi.
Altyapının kulübün geleceği açısından vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Saruhan, genç yeteneklerin Türk futboluna kazandırılması için önemli yatırımlar yapacaklarını kaydetti.
İSTANBUL’A SPOR KOMPLEKSİ PROJESİ
Ali Zeki Saruhan, kulübün kurumsal gelişimi kapsamında İstanbul’da bir spor kompleksi kurmayı hedeflediklerini de açıkladı.
Bu yatırımın hem transfer süreçlerinde hem de organizasyonel yapılanmada kulübe önemli avantajlar sağlayacağını belirten Saruhan, enerji yatırımları konusunda da çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Kulübe ekonomik katkı sağlayacak hidroelektrik santral (HES) ve güneş enerji santrali projelerinin gündemlerinde olduğunu ifade eden Saruhan, gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
“RİZESPOR BU ŞEHRİN EN BÜYÜK MARKALARINDAN BİRİ”
Çaykur Rizespor’un yalnızca bir futbol kulübü olmadığını belirten Saruhan, kulübün Rize’nin en önemli markalarından biri olduğunu söyledi.
Sosyal projelerle gençler, kadınlar ve şehir halkıyla daha güçlü bağlar kurmayı hedeflediklerini ifade eden Saruhan, kulübün toplumla bütünleşen bir yapıya sahip olacağını kaydetti.
Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Saruhan, “Bugün kişisel hesapları bir kenara bırakıp Rizespor’un menfaatleri etrafında birleşme günüdür. Birlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kulübe destek veren devlet yöneticilerine, bürokratlara ve spor camiasına teşekkür eden Saruhan, genel kurulun Çaykur Rizespor camiasına ve Türk futboluna hayırlı olmasını diledi.
YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU
Ali Zeki Saruhan başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yusuf Ziya Alim, Ali Haydar Er, Hüsnü Kamil Bakır, Hasan Yavuz Bakır, Ahmet Taviloğlu, Yusuf Karaloğlu, Koray Kartal, Doç. Dr. Murat Can Pehlivanoğlu, Hüseyin Yangın, Cengiz Mataracı, Murat Artan, Ahmet Demirkan, Resul Çolak, Ümit Hüseyin Sarı, Sinan Mete, Mehmet Ali Karaca ve Fırat Demirkan yer aldı.
Yedek üyeler ise Mehmet Kuruoğlu, Celil Reyhan, Erol Aykut, Salih Sami Atılgan, Mahmut Ziya Sarı, Nurullah Haşımoğlu ve Ersin Kalender’den oluştu.
Yeşil-mavili camiada yeni yönetimin göreve başlamasıyla birlikte gözler artık transfer çalışmalarına ve 2026-2027 sezonu hazırlıklarına çevrildi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
iPhone’larda pil sağlığı nasıl artırılır? İşte 5 etkili yöntem
Batarya ömrünün çabuk tükenmesi, iPhone'ların beklenmedik bir anda kapanmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması ve şarjınızdan yüksek verim alabilmek için iPhone cihazınızın pil sağlığını uzatmanız mümkün.
2 yıl önceGüneysu’da Modern Kurban Pazarı Vatandaşlarla Buluşuyor
Rize’nin Güneysu ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hummalı bir çalışma sürüyor. Güneli Mahallesi’nde inşa edilen yeni kurban pazarı, modern altyapı ve üstyapısıyla hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıyor.
4 hafta önceBaşkanı Çervatoğlu, 2 Milyon 346 Bin TL’lik Cezayı reddetti
Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, 2 milyon 346 bin TL’lik cezayı reddetti: “Yerel yönetimi cezalandırmak çözüm değil, devletin görevi çözüm üretmektir.”
4 hafta önce


