RESOB Başkanı Aksoy: “Çayda 5 TL Destek Bölgeye Nefes Aldırır”
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, 2026 yılı yaş çay fiyatının 35 TL olarak açıklanmasını olumlu bulduklarını ancak 5 TL destekleme ücretinin üreticiye nefes aldıracağını söyledi
14/05/2026 17:55 | Son Güncelleme : 12/09/2026 03:31 | Okunma Sayısı : 1239 | Haber merkezi
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy açıklanan 2026 yılı yaş çay fiyatını değerlendirdi. Aksoy “Yaş çaya 35 TL verildi. Enflasyon bazında değerlendirdiğimizde bunu önemli buluyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak üreticimizin yükünü hafifletecek 5 TL destekleme ücreti talep ediyoruz” dedi.
“5 TL DESTEKLEME BÖLGE EKONOMİSİNE CAN SUYU OLACAK “
Bölge üreticisinin yılın belirli dönemlerinde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Aksoy, özellikle kasım ayından mayıs ayına kadar üreticinin herhangi bir tarımsal gelir elde edemediğini belirterek “Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Rize, Artvin ve Trabzon’da 11’inci ay ile 5’inci ay arasında üreticinin eline devlet destekli başka bir tarımsal ödeme geçmiyor. Üreticiler mart ayında çaya vereceği gübreyi bile almakta zorluk çekiyor. Bu nedenle çaya verilecek 5 TL destekleme ücreti sadece üreticiye değil; esnafa, tüccara ve bölge ekonomisine de can suyu olacaktır” ifadelerini kullandı.
“DESTEKLEME ÜCRETİNİN GERİ GELMESİ EN BÜYÜK BEKLENTİ”
Aksoy yaş çaya verilen 35 TL fiyat için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek “Dün akşam fiyatın açıklanması ile gördük ki 35 TL büyük bir kesimi memnu ederken, destekleme ücretinin geri gelmesi en büyük beklenti. Bizde bu çerçevede üreticiyi rahatlatması açısından 5 TL destekleme ücretini talep ediyoruz dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Rize Ziraat Odası Başkanı Aslan’dan ÇAYKUR İçin “Yatay Geçiş” Açıklaması
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan, çay sektöründe gençlerin istihdamına yönelik planlanan yeni projeyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
4 ay önceMÜSİAD Rize’den Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne Hayırlı Olsun Ziyareti
Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Harun Şimşek ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.
4 ay önceGüven Aksoy: “Samsun-Sarp Demiryolunu Unutmadık, Ancak Dikey Hatlar Önceliğimiz Oldu”
Güven Aksoy, uzun süredir gündemde olan Samsun-Sarp Demiryolu Projesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bölge adına stratejik öneme sahip projeyi desteklediklerini belirten Aksoy, mevcut süreçte lojistik merkeziyle bağlantılı dikey hatların daha öncelikli hale geldiğini söyledi.
4 ay önce

